ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Σχετικά με εμάς

Στο όμορφο νησί των Κυκλάδων,τη Σίφνο, η αγγειοπλαστική διατηρεί εδώ κ αιώνες κεντρική θέση στην καθημερινότητα μας.
Όλοι οι Σιφνιοί κάποια στιγμή της ζωής μας βρεθήκαμε σε ένα  απο τα παραδοσιακά εργαστήρια του νησιού μας και παίξαμε με τον πηλό. Αν αυτή η ανάγκη για επαφή με τον πηλό είναι φυσική για εμάς τους μεγάλους, ποσό μάλλον για τα παιδιά που το χώμα και το νερό είναι συνώνυμα με τη χαρά και τη δημιουργία.
Κάπως έτσι μας γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξουμε ένα εργαστήριο που θα μπορούμε,απο τη μια, οι μικροί μας φίλοι να γνωρίσουν την αγγειοπλαστική τέχνη και να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές του ικανότητες και απο την άλλη, εμείς οι μεγάλοι να ξαναγίνουμε παιδιά! Ζωγραφίζοντας ένα κεραμικό σκεύος,φτιάχνουμε ένα προσωπικό ενθύμιο η δώρο απο το νήσο των αγγειοπλαστών, τη Σίφνο.

Πως λειτουργεί;

Στο Πηλοτεχνείο το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι κέφι και όρεξη για δημιουργία. Στο χώρο μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κεραμικών σκευών (κούπες,πιάτα,πλακάκια,κουμπαράδες,καντληλάκια,κοσμήματα,διακοσμητικά). Αφού διαλέξετε το σκεύος που επιθυμείτε εμείς θα  σας βοηθήσουμε δίνοντας σας τα κατάλληλα εργαλεία(χρώματα,πινέλα,στένσιλ κτλ)ώστε να ζωγραφίζετε όπως εσείς επιθυμείτε. Το ζωγραφισμένο πλέον σκεύος παραμένει στο χώρο μας όπου θα γυαλωθεί και θα ξαναψηθεί ώστε να είναι έτοιμο για χρήση. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται περίπου 24 ώρες. Την επόμενη μέρα παραλαμβάνετε από το χώρο μας έτοιμο το κεραμικό σας. Σε περίπτωση από αναχωρείτε από το νησί την ίδια μέρα υπάρχει δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα.

Ποιους αφορά;

Στο Πηλοτεχνείο έχουν όλοι θέση. Η ποικιλία των σκευών, άλλωστε, ανεβάζει και το επίπεδο δυσκολίας… Από την ηλικία των 3 μέχρι την ηλικία των 103 ετών,όλοι μπορούν να ζωγραφίσουν. Παιδιά με τους γονείς τους,παρέες φίλων, ζευγάρια μικρών κ μεγάλων μπορούν να διασκεδάσουν δημιουργικά φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης.